Selecteer een pagina

DVW Meet the candidate

DVW Meet the candidate

Onze Leidse topkandidaat!

Hij was erbij. Ernst Boutkan staat nummer 3 op de lijst voor het parlement, dus als wij wat harder campagne voeren komt hij er in. En nu alle ‘oude’ politieke partijen elkaar weer vliegen proberen af te vangen in de gunst om de stem van de kiezer was het voor ons tijd om de inhoud in te gaan.

Vanavond geen campagnepraatjes, maar politieke inhoud.  Kiezers vinden zorg, wonen en bestaanszekerheid dé belangrijkste thema’s. Wat wil Volt bereiken voor haar kiezers? Waarom is daarvoor nieuwe politiek nodig? En hoe gaan we bij ons doel uitkomen? Want dat is het verhaal dat Volt met de kiezer wil delen. En waar Ernst over in gesprek ging met de aanwezigen.

Foto: Marc Wennekes

Het is duidelijk dat Volt niet de partij van de oneliners is. We gingen op zoek naar de kern van onze boodschap. Een kern die zich vaak moeilijk laat vatten in een ‘elevatorpitch’. Want de samenleving staat voor grote uitdagingen en als je één probleem oplost veroorzaak je misschien het volgende.

Standpunten van Volt laten zich niet vangen.

Als Volt een vliegtax voorstelt is die gebaseerd op wat we redelijkerwijs van de passagiers mogen verwachten en heeft het tarief een directe relatie met de hoeveelheid geld die er voor nodig is om de CO2- en stikstofuitstoot te compenseren. Zet dat maar eens pakkend op een folder!

Waar andere partijen de immigratieproblematiek met één pennestreek oplossen zet Volt in op een veel breder pakket, waarbij uiteindelijk de oorzaak van immigratie wordt aangepakt en niet het effect. Ook dat is geen populistisch verhaal.

Radicaal voor!

Volt is radicaal voor! Problemen moeten worden aangepakt. Zo snel mogelijk. ‘Zo snel mogelijk’ is voor Volt niet altijd ‘morgen’. Want situaties die ‘de oude politiek’ in tientallen jaren heeft veroorzaakt los je niet in korte tijd op. Het is kenmerkend voor de nieuwe politiek van Volt: Genuanceerd, oplossingsgericht en met meer aandacht voor de oorzaken van maatschappelijke onvrede dan een hijgerig verhaal.

Geen stemwijzermateriaal

Je kunt een stemwijzer doen. Daar wordt je niet veel wijzer van, want veel van de antwoorden van Volt zoeken het redelijke midden tussen die standpunten. Wie op Volt wil stemmen moet zich inlezen. En de tijd nemen om in gesprek te gaan met onze kandidaten. Ze leggen onze standpunten niet alleen uit, maar zijn (dat gebeurde vanavond meerdere malen) oprecht geinteresseerd in jou visie op de wereld.

En zo vertrokken de leden naar huis. Geladen met flyers en teksten voor de campagne. Want zo vernieuwend als Volt is, campagne voeren op de markt blijft een bron van inspiratie. Niet alleen om te vertellen, maar vooral om te luisteren, zodat onze Tweede Kamerleden hun standpunten scherpen aan de mening van de potnetiele Volt-stemmer.

Loading...