Selecteer een pagina

28 juni 2023 | DVW De energietransitie

28 juni 2023 | DVW De energietransitie

Elke vierde woensdag hebben we een actueel onderwerp. Vandaag is dat de energietransitie.

Datum: 28 juni 2023
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Beniras, Leiden

Welke rol speelt kernenergie in de energietransitie?

Onze energiehuishouding verandert continu. Sinds de oorlog in Oekraïne is deze verandering in een stroomversnelling gekomen. Weg was het gas uit Rusland! Dit leidt tot vragen, want hoe ziet onze energiehuishouding er nu uit? Welke uitdagingen zijn er in de energietransitie? En de aloude vraag blijft, welke rol speelt kernenergie?

We hebben Diederik Jaspers, energie-expert, gevraagd om antwoord te geven op deze vragen en meer. Daarnaast gaan we met elkaar in gesprek hierover, dus kom meedoen aan deze energieke avond.

Diederik Jaspers is afgestudeerd als scheikundig ingenieur aan de Technische Universiteit Delft, waar hij zich heeft gespecialiseerd in anorganische chemie met een focus op energie, SOFC-brandstofcellen en het milieu. Hij is ook geschoold in bedrijfseconomie en behaalde een MBA aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Diederik heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, innovatie, keramische membranen en brandstofcellen, met name in de context van grootschalige industriële productie.

Diederik is Volt Engineer

Loading...