Selecteer een pagina

De eerste Leidse debatavond

De eerste Leidse debatavond

Woensdagavond 23 februari vond in café de Bruine Boon het eerste Volt Leiden debat plaats en was ik zomaar debatleider! Nog nooit gedaan, ik had natuurlijk weleens een tv debat gezien, maar nog nooit lokaal of live dus voelde het als een sprong in het diepe. Het aantal belangstellende was te overzien en met veel bekende gezichten werd de sprong in het diepe gelukkig meer afzakken in een warm bad.

Het onderwerp deze avond was “Hoogbouw is dè oplossing voor de woningnood in Leiden”. Een actueel lokaal onderwerp aangezien inmiddels 4 locaties binnen de Leidse stadsgrenzen zijn aangewezen als hoogbouwlocatie.

Het onderwerp komt dan ook niet uit de lucht vallen. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen is er door ons beleidsteam een heel mooi beleidsplan voor Leiden uitgewerkt waar we voldoende uit kunnen putten.

Dat we in Leiden niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen betekent niet dat we dit plan niet gebruiken.

We gaan over de onderwerpen debatteren om zo onze eigen standpunten goed vorm te geven en in de toekomst te gaan gebruiken.

Deze avond gaven we daarvoor de aftrap. Ik heb gezien dat het goed is om dit soort bijeenkomsten vaker te hebben om onze standpunten te testen en nieuwe inzichten te krijgen.

Conclusie was wel dat we niet direct een eenduidig Volt Leiden standpunt wisten te creëren.

Ik merkte zelf dat ik voor aanvang van het debat een duidelijk eigen beeld had bij het onderwerp, maar na het debat was dit niet zo zwart-wit meer. Daarvoor hartelijk dank aan de beide debaters, die zich goed hadden voorbereid.

Bij de afsluitende borrel bleek ik hierin dan ook niet de enige te zijn. Wat dat betreft dus al heel nuttig en leuk dat we dit hebben gedaan en zeker iets waar we mee door zullen gaan.

De volgende Volt Leiden Ledenborrel is na onze ALV op 31 maart.  Tot dan!

Groeten,
Marc Wennekes, debatleider eerste Volt Leiden debatavond

Loading...