Selecteer een pagina

De Leidse leefbaarheid

De Leidse leefbaarheid

Tijdens de maandelijkse Volt Regio Leiden en Bollenstreek ledenborrel startten we rond de stelling dat in de Leidse binnenstad op termijn nog alleen toegankelijk is voor electrische auto’s.  Het gesprek ontwikkelde zich snel in de richting van een breder onderwerp, waarvan de energietransitie en leefbaarheid in de stad deel uitmaakten.

Het was weer een bijeenkomst waar we, zoals de gewoonte bij Volt, de problematiek van diverse invalshoeken bekeken en iedereen zijn en haar duit in het zakje deed. We bedachten dat het misschien beter is om automobiliteit in de binnenstad zoveel mogelijk tegen te gaan en we best de ambitie kunnen uitspreken om de Leidse binnenstad autoluw te willen maken.

Daar zitten best nog wel wat praktische bezwaren aan, maar wat is er mis met het oplossen van praktische bezwaren?

Uiteindelijk kwamen we tot een aantal hoofdlijnen en zelfs invulling van dit plan. We hebben het gedeeld met onze beleidsmakers en hopen dat we daarmee een kleine bijdrag hebben kunnen leveren aan onze lokale politieke stellingname. Je kunt nooit vroeg genoeg beginnen met het verzamelen van ideeen voor de volgende verkiezingen.

We sloten het formele deel af aan de bar waar sommigen de laatste principiele loodjes aan elkaar knoopten terwijl een ander deel van ons gezelschap aansloot bij de voetbalfans in de achterzaal.

De volgende Volt Ledenborrel is op 22 juni. Houdt deze website in de gaten voor de lokatie en de onderwerpen. Heb je zelf een onderwerp dat je graag wil inbrengen op de borrel? Neem dan contact op met Dominique of stuur jouw vraag in met het contactformulier.

Loading...