Selecteer een pagina

Demonstratie voor Vlietland

Demonstratie voor Vlietland

Op zondagmiddag 12 maart organiseerde Burgerinitiatief Vlietland een demonstratieve optocht in Vlietland Noord. Er waren zeker 250 mensen aanwezig en regionale politici. Sita Dewkalie (Water Natuurlijk) voerde het woord, waarbij zij vooral ook de unieke samenwerking tussen burgers en politiek benadrukte. Namens Volt sprak Saskia de Vries (Volt kandidaat voor Provinciale Staten) haar steun uit voor het burgerinitiatief.

Saskia de Vries

Saskia komt zelf al meer dan 30 jaar op de Vlietlanden. Vroeger met haar drie zonen, David, Maarten en Sander, om te picknicken en te zwemmen. En alle drie zijn die hier op zeilkamp geweest, een dag-kamp van 5 dagen in groep 6 van de basisschool. Tegenwoordig wandelt zij hier vaak met haar hond Chica, vooral in de winter als ze los mag. Mét Volt is zij dan ook fel tegen het bouwen van recreatiewoningen in kwetsbare natuurgebieden zoals Vlietland Noord.

Fotobijschrift:

Saskia de Vries met de Leidse huisarts Jeroen Birnie. Hij haalde al eerder het Leidse nieuws, toen hij vorig jaar een petitie startte tegen het aanleggen van hockeyvelden in het Roomburger park ten koste van de natuur aldaar. Die petitie leidde tot een referendum waarna het hele plan van de baan was.

Volt staat voor de natuur. De natuur is een rijkdom die we moeten koesteren, zeker in een verstedelijkte provincie als Zuid-Holland. Het is belangrijk dat we goed zorgen voor onze natuur en dat we garanderen dat iedereen de kans heeft om ervan te genieten. Volt is dan ook fel tegen het bouwen van recreatiewoningen in kwetsbare natuurgebieden, zoals Vlietland Noord. Bij natuur moet het publieke, en niet het private doel voorop staan. Het publiek heeft baat bij een gezonde en toegankelijke natuur. De plannen om een groot vakantiepark te bouwen met de bijkomende voorzieningen, zoals parkeerplaatsen en horeca, gaan daarom direct in tegen het publieke belang. Volt stemt in de Provinciale Staten tegen de bouw van het vakantiepark.

“Vlietland moet groen en open blijven!” Met die boodschap organiseerde Burgerinitiatief Vlietland  op zondagmiddag 12 maart een demonstratieve optocht in Vlietland-Noord.

Regionale politici waren bij de demonstratie aanwezig om hun steun uit te spreken. Onze provinciale kandidaat Saskia de Vries voerde het woord namens Volt.

Loading...