Selecteer een pagina

European City of Science

European City of Science

Als lokale afdeling van dé Europese partij zijn we altijd trots als Europa naar Leiden komt. Leiden is in 2022 de European City of Science. Leiden2022 presenteert een publieksprogramma van 365 dagen boordevol wetenschap, kennis, kunst en kunde, voor iedereen met een nieuwsgierige geest.

Leiden werpt al lang de blik over de stadsgrenzen: Vanaf de oprichting van de eerste universiteit van Nederland trekken Europeanen naar Leiden en trekken Leidenaren Europa in. In de 20e eeuw heeft de universiteit van Leiden maar liefst 14 Nobelprijswinnaars ‘opgeleverd’ waarbij de namen van Jan Tinbergen en Albert Einstein waarschijnlijk de bekendste zijn.

Het is niet voor niets dat Volt in Leiden de verbinding zoekt tussen de Leidenaren en Europa. Immers, om die metropolistische stad te blijven moeten we er voor zorgen dat de bewoners van de stad gefaciliteerd worden door een goed functionerende gemeente en dat die gemeente een prettige plek is om te verblijven.

De agenda van Leiden 2022 kan je terugvinden op deze website. De agenda van Volt in Leiden staat hier. We komen je graag tegen.

[/et_pb_row]
Loading...