Selecteer een pagina

Expats en studenten

Expats en studenten

Volt is een Europese partij. Leiden is een Europese stad. Daarom bieden we onze website aan in de meest gesproken talen in Leiden. Want we weten dat een groot deel van onze leden ergens anders is geboren dan waar ze wonen. En dat is pas echt een Europese gedachte.

Talen in Leiden

De Italiaanse nationaliteit is de meest voorkomende buitenlandse nationaliteit in Leiden. Daarnaast heeft in Leiden 32,2% van de inwoners een migratieachtergrond. Dit beide blijkt uit de Monitor internationalisering 2020. Deze monitor is onderdeel van de Visie Internationalisering,deze werd inseptember 2020 vastgesteld door de Leidse gemeenteraad.

Buitenlandse nationaliteiten in Leiden

In Leiden heeft 11,6% van de inwoners een buitenlandse nationaliteit. In absolute getallen: Op 1 januari 2020 had Leiden 14.500 inwoners met een buitenlandse nationaliteit. Dit percentagestijgt al tien jaar consequent. Zo had in 2010 8,2% van de inwoners van Leiden een niet-Nederlandse nationaliteit. Van alle buitenlandse nationaliteiten die in Leiden voorkomen, is de Italiaanse de meest voorkomende. 12% van de inwoners met een niet-Nederlandse nationaliteit in Leiden heeft deze nationaliteit.Het gaat hier om1.200 inwoners. Na de Italiaanse, zijn de meest voorkomende nationaliteiten in Leiden respectievelijk Duits (1.080 inwoners), Brits (1.006 inwoners), en Pools (834 inwoners).

Internationale studenten

In 2020 telde de Universiteit Leiden 5.042 internationale studenten. Dit is 16.6% van het totale aantal studenten dat aan deze universiteit studeert.Aan de Hogeschool Leiden studeerden in 2019/2020 73 internationale studenten. Dat is slechts 0,6% van het totale aantal studenten van deze hogeschool.Universiteit Leiden staat qua aantal internationale studenten op de 6e plek in Nederland. Procentueel bekeken staat de universiteit op plek negen.

Bron: Unity. nu (Thijs Blom)

De meest actuele cijfers zijn te vinden via Leiden in Cijfers.

Loading...