Selecteer een pagina

Het feest van de democratie

Het feest van de democratie

Volt deed deze gemeenteraadsverkiezingen mee in tien gemeentes. Volt heeft in Arnhem, Amsterdam, Delft, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Maastricht, Rotterdam, Utrecht, Zwolle een mooi resultaat neergezet.

Zo’n mooi resultaat begint bij een visie en een stijl van politiek bedrijven. De kiezer heeft deze gemeentes niet afgerekend over de strubbelingen in onze Tweede Kamer Fractie, maar toch de inhoud boven de vorm verkozen. Volt heeft een eerste indruk gemaakt en het enthousiasme van de campagnevoerende Volters heeft aanstekelijk gewerkt. Volt is een Grassrootbeweging en wortelt nu voor het eerst in de Nederlandse lokale politiek.

De Leidse City Leads Michelle, Armando en Marc kijken met bewondering naar de deelnemende teams: “De kiezer heeft ons weten te vinden en we worden als pan-Europese partij nu ook lokaal vertegenwoordigd. In totaal 19 zetels in 10 gemeenten, daar zijn we trots op en willen we vanuit het Volt Leiden bestuur de deelnemende steden van harte mee feliciteren!” City Lead Marc geeft toe: “Het is voor ons natuurlijk een beetje jaloersmakend, maar geeft ons des te meer energie om in Leiden verder te bouwen aan onze lokale afdeling en er over vier jaar met een sterkt team te staan!”

Leidse vrijwilligers hebben zich wel ingezet voor andere steden. Dat heeft ook lokaal effect. Community lead Martin vertelt: “Door de discussies naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen merk je dat de band tussen Volters in de Leidse regio sterker wordt. Iedereen miste een Volt-lijst in de eigen gemeente; nu weten we waar we het lokaal voor doen”. Martin kijkt ook alweer vooruit: “Bij de volgende verkiezingen, als de lokale programma’s uitgewerkt en vastgesteld zijn, zal er vast een hoop meer Paars te zien zijn in de Leidse regio!”

Volt Nederland geeft in een eerste reactie aan dat men: “Ontzettend trots is op de vele vrijwilligers die dit resultaat mogelijk hebben gemaakt. Er is een mooi resultaat behaald.”

Partijleider Laurens Dassen is ook blij met de uitslag: “Te gek, deze uitslag. In alle gemeentes waar we deelnamen hebben we zetels gehaald. Ik denk dat we trots mogen zijn.”

In de regio Leiden, waar Volt niet meedeed, was Groen Links meestal de grote winnaar. Bekijk hier alle uitslagen per gemeente in onze regio.

Loading...