Selecteer een pagina

Lid in de spotlight: Ernst Boutkan

Lid in de spotlight: Ernst Boutkan

Ernst Boutkan treft de eer om als eerste Leidse Volter te zijn verkozen in het Nederlandse parlement om vervolgens drie dagen later zijn zetel te moeten afstaan aan kandidaat nummer vier, die met voorkeurstemmen de derde zetel van Volt in de Tweede Kamer mocht innemen. Dit zou een triest verhaal kunnen worden, maar dat wordt het niet.

Het tekent Ernst dat hij, na de eerste teleurstelling over het missen van die Kamerzetel, zich toch heeft gemeld als eerste beleidsmedewerker om samen met de Tweede Kamerfractie op te trekken om het Europese geluid van Volt zo breed mogelijk uit te dragen. Daar werkt hij momenteel aan de ontwikkeling van de standpunten die we regelmatig in de landelijke media langs zien komen.

“Ik hou me vooral bezig met dossiers over Europese klimmaatwetgeving en landbouw. Daar moet de komende jaren veel werk worden verzet.” Over zijn inbreng is Ernst duidelijk: “We hebben een kleine fractie die over meer dan dertig beleidsterreinen een mening moet hebben. Het is leuk om te zien dat mijn bijdrage door de fractieleden wordt gewaardeerd en dat al het werk dat we op de achtergrond verrichten snel wordt vertaald in standpunten.”

Dat Ernst een duidelijk beeld heeft over de bijdrage die Volt levert aan onze samenleving blijkt uit zijn deelname aan deze uitzending van het Youtubekanaal Geest uit de fles van januari 2021:

Ernst is geboren in 1996 en is in 2020 afgestudeerd in de richtingen antropologie en bestuurskunde aan de universiteit van Leiden. Tijdens zijn studie was hij huiswerkbegeleider, maar we mogen zijn rol als beleidsmedewerker benoemen als zijn eerste ‘serieuze’ baan.

Ernst loopt mee met de Volt Winterwandeling op 30 januari om ons te vertellen over zijn ervaringen in het Parlement.

Fotocredit header: Leidsch dagblad

Loading...