Selecteer een pagina

Onze Leidse kandidaten

Onze Leidse kandidaten

Volt doet mee. Aan de verkiezingen voor Provinciale Staten. Op 15 maart. En ook onze leden doen mee. Je kunt op twee Leidenaren stemmen. We stellen ze graag aan je voor. En we nodigen je uit om te gaan stemmen.

Want we weten dat, voor Volt stemmers, de provincie ver van jouw bed lijkt. Dat is niet waar. De provincie neemt belangrijke besluiten. Ook voor jou. De provincie besluit waar we nieuwe woningen mogen bouwen en hoe jij op jouw werk of studie komt.

Dus neem jouw huisgenoot, ouders, kinderen en iedereen met een stempas mee naar het stembureau. Zodat jouw stem niet verloren gaat.

Ik ben 23 jaar oud, en ik woon in Leiden. In het dagelijks leven ben ik student. Ik studeer Bestuurskunde en Franse taal en cultuur, beiden aan de Universiteit Leiden. Daarnaast ben ik locatiemanager en zwemleraar bij een zwemschool in Voorschoten.

De afgelopen jaren heeft de Nederlandse overheid onvoldoende haar verantwoordelijkheid genomen op urgente dossiers, zoals de woningproblematiek en de stikstofcrisis. De overheid dient voorbereid te zijn op de uitdagingen van morgen. Denk bijvoorbeeld aan de klimaattransitie en de kwaliteit van grond- en oppervlaktewater. Ik heb mij kandidaat gesteld voor de Provinciale staten, omdat veel van deze uitdagingen opgelost moeten worden op provinciaal niveau. Om klaar te zijn voor de uitdagingen van morgen, moeten we vandaag nog aan de slag!

Gijs Capel

Kandidaat Staten van Zuid-Holland

Ik woon in Leiden en heb drie volwassen zonen. Ik ben opgegroeid in Brussel. Na de val van de muur in 1989 had ik nooit gedacht dat we ooit weer een oorlog in Europa zouden mee maken. Nog belangrijker zijn democratische instituties als de NAVO en de EU Ook maak ik mij steeds meer zorgen over de klimaatcrisis en de kloof tussen rijk en arm.

Ik ben decennia lang ondernemer geweest in de wetenschappelijke uitgeefwereld. Ik wil mijn ervaring met besturen en het oplossen van complexe vraagstukken graag inzetten voor een betere toekomst voor iedereen, te beginnen in Zuid Holland. Volt is een jonge pan-Europese partij met moderne idealen die mij zeer aanspreken. Positief en pragmatisch. Ik kan helpen met het vinden van werkbare oplossingen voor de grote problemen waar we momenteel voor staan.

Saskia de Vries

Kandidaat Staten van Zuid-Holland

Loading...