Selecteer een pagina

Town Hall Meeting in Leiden

Town Hall Meeting in Leiden

Deze keer stond onze vierde woensdag in de maand in het teken van de Algemene Politieke Beschouwingen. Het parlement besluit de komende weken over de begroting van 2023 en wij willen graag weten wat de fractie van Volt in de Tweede Kamer daarvan vind. Dus wij hebben een avond lang Ernst Boutkan het hemd van het lijf gevraagd.

Over het eerste succes met het vrijmaken van honderd miljoen euro voor het verstrekken van school lunches, over het standpunt van Volt over de compensatie voor de verloren studenten generatie tot onze mening over de oorlog in de Oekraïne: Ernst vertelde wat we er in de Tweede Kamer van vinden en luisterde naar de feedback van de Leidse leden.
“Ik heb dinsdag weer fractieoverleg en als daar een topic langskomt kan ik zeggen dat de Leidse Volters daar een uitgesproken mening over hadden.”

Het was de eerste Town Hall Meeting, waarbij we tien Leidse Volters de ruimte hebben gegeven om hun vraag aan de landelijke fractie te stellen. Het smaakt naar meer. We hebben geleerd dat samen praten over landelijke politiek en af en toe een sappige anekdote over de manier waarop in de tweede kamer wordt gewerkt leidt tot een gezellige avond en nieuwe inzichten.

Ernst Boutkan werkt de vragen en de antwoorden voor ons uit. Die plaatsen we later deze week hier.

Loading...