Selecteer een pagina

Vijf vragen aan Ger van Eeden

Vijf vragen aan Ger van Eeden

Binnen Volt zijn werkgroepen actief.  Zij verbinden mensen met specifieke kennis of in een specifieke levensfase. De leden van de werkgroep Silver zetten hun levenservaring en vakkennis in om bij te dragen aan het fundament van onze Pan-Europese beweging. We stelden vijf vragen aan een Silver Volter uit de Leidse regio: Ger van Eeden.

Hoe stel je je voor?

Ik ben Ger van Eeden, woon met mijn vrouw Annet en hond Binck in Leiden. Ik ben sinds 2019 actief bij Volt, omdat ik denk dat we op een cruciaal moment in de geschiedenis zijn aangekomen, dat vraag om een andere politiek: één die de landsgrenzen overstijgt en die in Europa ligt.

Ik ben als vakbondsbestuurder, CAO onderhandelaar, tegen de beperkingen van de huidige tijd aangelopen Ik heb me in talloze terreinen verdiept, economie, de noodzakelijkheid van Europa, filosofie, psychologie etc. Diverse disciplines om vervolgens uit te komen bij Volt. Volt wil op een andere manier politiek bedrijven, en dat is noodzakelijk!

Ik heb twee totaal verschillende carrières achter de rug, één binnen de gezondheidzorg: medisch Analist, gespecialiseerd, immunologie, uiteindelijk bij UMCL beenmerg transplantatie. Humanresource management gedaan om vervolgens bij de vakbond terecht te komen, als onderhandelaar bij AbvaKavo FNV en FNV Kiem. (Kunst informatie en Media). Ik heb daarnaast bestuurskunde gedaan in Leiden.

Wat doe je binnen Volt?

Binnen Volt was ik in 2020 candidate elect voor de NonExecutive Board Europa. ( niet gekozen),Tot op heden werk ik mee aan het Volt Strategy team, dat ervoor zorgt dat heel Europa met dezelfde strategie aan de slag gaat: The 7 Strategy Goals en de MOP’s.

Daarnaast zit ik in het European Republic Team (dat nadenkt over een nieuwe Grondwet voor Europa), ben ik lid van het SilverVolt NL kernteam, en ben ik Co-lead van SilverVolt EU, samen met JeanPascal Zanders. Voor de 2e Kamerverkiezingen heb ik als nummer 22 op de lijst gestaan en heb ik actief meegedaan aan de campagne. Binnen Leiden ben ik iets minder actief omdat ik me meer met Europa bezig houd.

Wat doet Silver Volt?

Silver Volt, is een club mensen van 55+ die de kennis en netwerken die men heeft inzet om de jonge garde meer body te geven. Niet op een top down manier maar een humble advisory way! We trachten ook kennis en kunde beschikbaar te maken op een makkelijke interessante manier. We organiseren bijeenkomsten met thema’s die nu van belang zijn. Paradigma wissel, klimaat, nieuwe financieel systeem, aanpassing democratie, deliberatieve democratie. Ook willen we en bijdrage leveren om Volt niet alleen een jongere partij te laten zijn. Silver Volt Nl heeft ook een jaarplan met doelen.

Op 18 juni, is er weer een SilverVolt NL event in Utrecht. 13- 17 uur Aristo Zalen Utrecht Lunetten. Met Europa op de agenda, bijdrage van Boeselager, Mathie Seegers, Standpunten van Volt in Europa over Europa.

Wat wil Silver Volt bereiken?

SilverVolt wil dus kennis delen en organiseren om daar goed gebruik van te maken. Een bijdrage leveren in de Visie vorming. Gebruik maken van kennis en netwerk. Belanghebbende thema’s entameren.

Hoe kunnen we mee doen?

55+-ers kunnen meedoen met SilverVolt EU. Ze kunnen zich bij mij melden via ger.vaneeden@volteuropa.org of het contactformulier op deze site. Kom de groep binnen Europa versterken met Volt Business en Volt, waarbinnen we voorbeeldcasussen met elkaar bespreken.

Loading...