Selecteer een pagina

Vijf vragen aan Wouter Put

Vijf vragen aan Wouter Put

Wouter Put is de initiatiefnemer van Volt Engineers. Hij trekt met zijn team langs alle Voltchapters in Europa om bij te dragen aan de oplossing van techische uitdagingen. En dit jaar waren ze weer op de GA van Volt in Boekarest.

Tijd om onze Leidse Mechanical Engineer eens te bevragen. Over zijn ervaring en de toekomst van Volt.

1. De hoeveelste GA was dit voor jou?

De 4e inmiddels. Die in Sofia was mijn eerste. Het was een bijzondere ervaring. Volters van alle nationaliteiten waar je tijdens de lunch bij aanschoof en meteen een gesprek had. En ‘s avonds in de stad waren alle restaurants paars. Ook weer aanschuiven en weer praten bij een biertje en een hap. Mijn GA tweede was Lissabon, waar Volt Engineers is ontstaan met 20 VE’s. Volt Engineers kende haar soft opening in Delft en de officiële launch op de GA in Praag met 50 VE’s in de database. Nu, sinds de GA in Boekarest, staat de teller op 120. And counting …

2. Wat is er gebeurd tijdens de GA?

Het meest interessant waren enerzijds de presentaties over het nieuwe policy platform waarop al het Volt beleid van alle bestuurlijke niveaus in alle Volt landen te vinden is. Met één zoekopdracht in de eigen taal zoekt chatGPT door alle talen en Volt websites en levert één antwoord. Anderzijds de presentatie van het proces tot nu toe, van het schrijven van de Volt aspirations waar we de EP-verkiezingen van 2024 mee ingaan. Planning is dat e.e.a. gereed is in september en dat vervolgens op basis daarvan de campagne kan worden ontworpen. Die dan op zijn beurt bij de GA in Parijs (25-26 november) door de leden moet worden goedgekeurd. Spannend allemaal.

3. Wat voor connecties heb je gelegd voor de volt Engineers?

En uiteraard het resterende belangrijkste (😉) was dat Volt Engineers dit keer met een team van 5 meer bekendheid heeft gegeven aan de GA deelnemers. Bovendien is er de afspraak gemaakt met de EU-policy leads dat in september de daar waar zinnig policy aspirations worden voorzien van scenario’s voor technische oplossingen. Om te onderstrepen dat Volt fact-based / data driven wil zijn. Dus niet alleen verkondigen Wat we in het beleid wensen, maar ook Hoe we dat willen uitvoeren.

4. Wat gaat je het meest bij blijven van het weekend?

Toch ook weer het feit dat je weer met Volters uit alle landen samen bent en optrekt. Je deelt zo ècht iets in Europa. Zeer inspirerend. Ik kan het iedere Volter sterk aanbevelen tenminste eenmaal naar een GA te gaan.

5. Waar kijk je nu naar uit?

De volgende Europese GA. Deze vindt plaats in Parijs. Hierbij wil ik op het hart drukken: boek snel met een aantal Volters een Airbnb in het 15e arrondissement (de precieze GA locatie aldaar zal binnenkort worden aangekondigd), wat Parijs zal tegen de Kerst vol zitten en niet goedkoop zijn.
Tot in Parijs!

Loading...