Selecteer een pagina

Volt Engineers

Volt Engineers

Volt heeft veel werkgroepen. Soms is dat een eigen initiatief. Zo ook de samenwerking van Volt Engineers. Die deze maand Volt in Noord Holland hebben geholpen bij het schrijven van een beleidsplan voor Tata Steel. De hoogste tijd voor vier vragen aan Wouter Put.

Wat is Volt Engineers?

Volt Engineers is een groep mensen met technische kennis en expertise die samen nadenken over ons technische beleid. Je gaat met je team op zoek naar de haalbaarheid of mogelijke alternatieven voor de technische oplossingen van onze partij. Denk hierbij aan de energietransitie, transport, staalproductie, recycleerbaarheid, ecologie, klimaat, etc.

Wat gebeurt er met het technische beleid?

Onze beleidsmakers en volksvertegenwoordigers kunnen Volt Engineers raadplegen voor een onderzoek naar een bepaald thema dat speelt in het beleidsprogramma of in de politiek, zowel Europees, nationaal als regionaal. Zo kan een gedegen beleid worden geschreven, met goed onderbouwde kennis een debat worden ingegaan of motie ingediend.

Heb je een mooi voorbeeld?

Zeker! Volt Engineers hebben samen met het beleidsteam van Volt Noord-Holland een toekomstvisie voor Tata Steel in IJmuiden geschreven: Wat wil Volt Noord-Holland met Tata Steel? – Volt Noord-Holland.

Wat heb je de lezers te vragen?

Ons team bestaat uit ruim 100 Volters, elk met hun eigen technische kennis en ervaring. Dat team groeit snel. En we blijven op zoek naar technisch talent binnen Volt.

Ben jij een engineer en woon je in de Regio Leiden & Bollenstreek? Sluit je dan nu aan bij onze technische Whatsappgroep.

Loading...