Selecteer een pagina

Volt laat Leidse verkiezingen aan zich passeren

Volt laat Leidse verkiezingen aan zich passeren

De afdeling van Volt in Leiden heeft besloten niet deel te nemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Afdelingsvoorzitter Marc Wennekes maakte dat dinsdag tijdens een drukbezochte ledenbijeenkomst in de Burcht van Leiden bekend.

“De Leidse afdeling van Volt heeft het afgelopen jaar een grote groei van nieuwe leden ervaren. Daarmee hebben we een groot potentieel van goede volksvertegenwoordigers aangeboord en veel nieuwe mensen leren kennen die wortelen in de Leidse samenleving.” aldus de voorzitter. “We zijn een eind gekomen met het opstellen van een gewogen kandidatenlijst en een goed programma, maar we merken dat het veel voeten in aarde heeft om alles op tijd in elkaar te laten passen.” Daarmee kiest de Leidse afdeling ervoor haar entree in de Leidse raad nog een periode uit te stellen.

De inspanningen die de afgelopen periode door veel enthousiaste Volters zijn geleverd worden nu omgezet in een beleidsprogramma, waar de leden van Volt Leiden de komende tijd hun input aan kunnen geven. Co-voorzitter Michelle van Opdorp: “We zijn tenslotte een Grassroots organisatie, die ideeën vanuit de samenleving omarmt om te komen tot standpunten. Het besluit om nu nog niet deel te nemen aan de lokale verkiezingen geeft ons de kans om de Leidenaren nog meer te bevragen op hun visie op de Leidse samenleving.”

Deze kennis zetten de lokale Volters in voor een programma waarmee de partij bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een eigen gezicht op het Leidse politieke speelveld kan laten zien.

De eerstvolgende uitdaging voor VOLT is de Provinciale Statenverkiezingen in 2023. De Leidse Volters zetten vol in op de ondersteuning van die campagne: “Bij de tweede kamerverkiezingen koos bijna 6% van de Leidse kiezers voor VOLT. We gaan er hard aan werken om dit voor onze vertegenwoordiging in de provincie te evenaren.”

[/et_pb_row]
Loading...