Selecteer een pagina

We doen mee!

We doen mee!

Goed, we doen het in Leiden een beetje weemoedig, maar uiteraard feliciteren we de tien Volt-afdelingen die meedoen aan de Gemeenteraadsverkiezingen en trekken we binnenkort de wandelschoenen aan om waar wenselijk hun campagnes te ondersteunen.

Het aardige van lid zijn van een Europese kiesvereniging is dat je nog wel eens ergens komt, lokale gebruiken leert kennen en veel ervaringen deelt met mensen die je, normaal gesproken, niet zo snel spreekt. Dat we een visie op Europa met elkaar gemeen hebben helpt daarbij erg, evenals de manier waarop Volters overal in Europa dat praktisch maken voor hun lokale- en landspolitiek.

Die samenwerking tussen leden is één van de features van Volt: Wie wil kan (een beetje afhankelijk van de komende Corona regels) helpen bij de parlementsverkiezingen in Portugal (januari) en in tien Nederlandse gemeenten voor onze eigen Gemeenteraadsverkiezingen in maart. Volt gaat meedoen in Amsterdam, Arnhem, Delft, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

We hebben tijdens de Tweede Kamerverkiezingen gezien wat de impact is van een actieve beweging en we roepen ons allen op om daar een steentje aan bij te dragen. Naast een prima manier om de kunst van het campaignen af te kijken bij de buren is het ook een goede oefening voor de komende campagnes die wij in Leiden verzorgen.

Met de nieuwe zetel in het Bulgaarse parlement en een gunstige peiling voor Volt Portugal zit Volt dus nog steeds in de lift en kijken we uit naar de komende periode om, waar we kunnen, onze Volters in de parlementen te krijgen.

Michelle, Armando, Marc

 

Fotocredit ANP

Loading...